DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

ÜNİVERSİTEYE DOĞRU HEDEF YKS

Üniversiteye Doğru Hedef YKS il zümre kurulu toplantısına katıldık.

Şbt

Öğrencilerimizin Üniversiteye Doğru Hedef YKS sisteminde İmam Hatip liselerinin başarılarını görsel olarak görmeleri sağlandı. YKS VE MSÜ sınav başvuruları ile ilgili bilgilendirici afişler asılarak öğrencilerimizin sınav başvurularını yapmalarını sağladık.

Şbt

Ara tatilde öğrencilerimizin çözemediği soruları öğretmenlerimizle bir araya gelip çözebilmeleri için okulda bir program oluşturup öğrencilerimizin sorularını çözdürebilecekleri bir ortam yaratıldı. Okulumuzda yapılan deneme sınavları ile ilgili istatistik ve analizler velilerimiz ile paylaşıldı.

Şbt

Okul rehberlik servisimiz koordinesinde öğrencilerimizle Üniversite Tanıtım Fuarına katıldık. Öğrencilerimiz hem yurtiçi ve yurtdışı eğitim olanakları ile ilgili bilgi aldı  hem de mesleki tanıtım ve motivasyon seminerlerine katılarak verimli ve güzel bir gün geçirdiler.

Şbt

Okul müdüremiz Yıldız ÖZATEŞ ve okul rehber öğretmenlerimizden Mehmet IŞIK tarafından okulumuzda yapılan deneme sınavlarında ilk 30' a giren öğrencilerimizle motivasyon buluşması gerçekleştirildi. Her deneme sonrasında her kademede ilk üçe giren öğrencilere başarı belgesinin verilmesi ve öğrencileri motive edip başarının daha da artırılması için yapılan bu buluşma öğrenciler için oldukça verimli oldu.

Ara

Üniversite sınavına hazırlık için okulumuzda yapılacak TYT-AYT deneme sınavlarının tarihi belirlendi.

Kas

Okul psikolojik danışmanı ve Üniversiteye doğru hedef YKS koordinatörü Mehmet IŞIK tarafından öğretmenlere yönelik tanıtım sunumu yapıldı. Din öğretimi genel müdürlüğü portalinde yer alan içerikler hakkında bilgilendirme yapıldı. Projenin amacı, içeriği, faydaları ve sonuçları hakkında öğretmenler bilgilendirildi.