DİYARBAKIR / KAYAPINAR - Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi

Tarihçemiz

Okulumuz, 2012-2013 eğitim ve öğretim yılının başında Diyarbakır'ın ilk Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak altı şubeyle hizmete açılmıştır. 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında Anadolu statüsüne alınmış ve adı da Kayapınar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak düzenlenmiştir. 2018 Haziran ayında ise Fen ve Sosyal Bilimler Program Okulu olmuştur. 2018-2019 eğitim ve öğretim yılında yabancı dil ağırlıklı ortaokulu da bünyesine alan  okulumuz, artık kesintisiz 8 yıl imam hatip kültürü ve eğitimi verecek duruma yükselmiştir. Okulumuz şu an lisede 28 şube, 5.sınıf olarak bir şube ve okul öncesinde bir şube olmak üzere 814 öğrencisiyle hizmetine devam etmektedir.

Açıldığı günden bu yana birçok etkinliğe katılmış, yarışmalarda dereceler kazanmıştır. Ayrıca hazırladığı projelerle de adını sıkça duyurmaktadır.

Okulumuz, 2017 İyilik Okulu Ödülleri'nde "İmam Hatipler İyilikte Yarışıyor" uygulamalı iyilik projesinde Türkiye birincisi olarak "Yılın İyilik Okulu" unvanını almıştır.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Arapça Metin Canlandırma" yarışmasında 2018'de Diyarbakır il birincisi, 2017 yılında Diyarbakır il ikincisi; "Arapça Şiir Okuma" yarışmasında 2018'de Diyarbakır il üçüncüsü; "Genç Nida Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma" yarışmasında 2018'de il üçüncüsü, 2016'da Diyarbakır il birincisi; "Hafızlık" yarışmasında 2015 yılında il birincisi olmuştur. Bu yıl düzenlenen Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma ve Hafızlık yarışmasında da hem Kur'an okuma hem de hafızlık yarışmasında il birinciliğini elde etmiştir.

Liseler arası münazara yarışmasında 2017 yılında Diyarbakır il birincisi, 2018 yılında Kayapınar İlçesi Liseler Arası Münazara Yarışması'nda ikinci olmuştur.

Ayrıca voleybolda çeyrek finale yükselmiş, Karate Gençlerde il üçüncüsü, masa tenisinde de çeşitli başarılar elde etmiştir.

Yayın: 31.01.2014 - Güncelleme: 27.11.2022 13:09 - Görüntülenme: 1697